(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Як підготувати першокласника до школи


Перший клас –  це стрес не тільки для першокласника, а й для батьків. Тому правильна підготовка дуже важлива. Як задати правильний старт і підготувати першокласника, щоб зустріч зі школою не стала для нього потрясінням і як «не перегнути палицю» з підготовкою школяра.


Підготуйтеся заздалегідь

Майбутньому першокласнику потрібен час, щоб в спокійній обстановці, маючи в своєму розпорядженні часу із запасом, ще раз приміряти форму, зібрати портфель, сходити в перукарню і змиритися з думкою, що літо закінчилося. Тому де б ви не відпочивали з дитиною влітку – на морі, на дачі або в таборі – додому їй краще повернутися мінімум за 3-5 днів до 1 вересня.

Пограйте в школу

Програйте з дитиною всі можливі ситуації: як вона підходить до групи однокласників, вітається з однокласниками і вчителькою, як піднімає руку, щоб відповісти на питання. Оптимально, якщо ви зможете побувати з дитиною в школі. Покажіть їй роздягальню, клас, їдальню, туалети. Постарайтеся познайомити з майбутніми однокласниками. Це зніме тривогу перед 1 вересня і дозволить відчувати себе в школі «своєю людиною». Адже дітей найбільше лякає невідомість.

Не залякуйте дитину

У розмовах напередодні 1 вересня не повинно звучати страшилок («в школі з тобою ніхто церемонитися не буде», «там тебе навчать слухатися», «будеш так себе вести – в школі довго не затримаєшся»). Постарайтеся, щоб похід в школу став для дитини довгоочікуваною подією. Краще, якщо ви будете звертати увагу на позитивні моменти: «тобі дуже пасує форма», «у школі ти дізнаєшся багато цікавого», «у тебе з’являться нові друзі».

Почніть жити по шкільному часу

За 3-4 дні до школи потрібно почати вирівнювати режим дня. Привчайте дитину до шкільної дисципліни – будіть дитину о 7 ранку, змушуйте оперативно вмиватися, чистити зуби, снідати і т. д. Тоді початок навчання не стане для неї стресом.

Постарайтеся взяти відпустку у вересні

Найскладнішими для першокласників є перші 4-6 тижнів у школі. Фізіологи вважають, що психічне навантаження на дитину в перший тиждень навчання в першому класі дорівнює навантаженню космонавта в перші дев’ять хвилин після старту!!!, тому батьки повинні допомогти своєму маленькому учневі адаптуватися до нових умов. Як би ви добре не підготували дитину, перші дні в школі вона буде відчувати себе не у своїй тарілці. Важливо у цей час створити вдома максимально спокійну і комфортну обстановку, оточити першокласника теплом і увагою.

Гардероб для першокласника

Одна з найбільш важливих покупок, яка стоїть у списку на першому місці – це шкільна форма. При покупці зверніть увагу на кілька нюансів:

a)            У кожної школи свої вимоги до забарвлення шкільної форми. Тому це потрібно уточнити у класного керівника дитини ще до покупки шкільного костюма.

b)            Звертайте увагу на склад тканин шкільної форми. Звичайно ж, чим більше синтетики у складі тканини шкільної форми, тим вона дешевша. АЛЕ! Віддайте перевагу шкільної одягу з найбільш натуральним складом. У синтетичній формі дитина буде мерзнути взимку, а в міжсезоння – паритися. До того ж синтетична тканина має таку властивість, як скочування, через це втрачається її зовнішній вигляд вже через пару місяців щоденного використання.

c)             Не купуйте шкільну форму першокласнику без примірки, навмання. Дитині доведеться носити її щодня, тому вона повинна відчувати себе в ній комфортно.

d)            Ще одна важлива складова шкільного гардеробу – спортивна форма.


Вибираємо портфель або рюкзак

Шкільний портфель або рюкзак дуже важливий для дитини, адже м’язовий і кістковий апарат маленького школяра ще слабкий. Тому при виборі такого важливого аксесуара пам’ятайте про легкість рюкзака або портфеля та про жорсткість його спинки. Детальніше, як обрати для дитини правильний рюкзак читайте на нашому сайті.

Наявність додаткових відділень в рюкзаку/портфелі тільки вітається. Так першокласник зможе все розкласти «по поличках», і, наприклад, бутерброди не будуть лежати в загальному відділенні з фарбами або зошитами.

Купуйте рюкзак/портфель разом з дитиною, адже він повинен не тільки подобатися майбутньому школяреві, а й бути зручним особисто для нього.

Також варто подумати про спеціальну сумку для спортивного костюма і кросівок для фізкультури, для перезувного взуття.


Канцтовари

Зазвичай майбутній класний керівник батькам першокласника вручає список необхідних канцтоварів, який виглядає приблизно так: пенал; по 10 зошитів на 12 аркушів в косу лінійку та у клітинку; обкладинки для зошитів, для підручників; сині чи фіолетові кулькові ручки; набір кольорових олівців та фломастерів; ножиці; стиральна гумка; набір кольорового пластиліну; кольорового паперу; кольорового картону; клей-олівець; фарби гуаш чи акварель; пензлики; непроливайка; альбом для малювання; папка для зошитів; папка для праці (вона може бути вже укомплектована необхідним або ж можна скомплектувати самостійно).

Щоденник купувати для першокласника заздалегідь не варто. Вибирайте шкільні аксесуари разом з дитиною. Першокласнику має подобатися те, що ви виберете.

Обов'язковий подарунок для першачка

І ще не забудьте купити дитині подарунок. Адже 1 вересня для неї справжнє свято! Нехай таким подарунком стануть чудові комікси українською мовою видавництва «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing). Наші навчальні пізнавальні розвиваючі комікси для дітей мають цікавий динамічний сюжет та неперевершені яскраві ілюстрації. Вони допоможуть дитині швидко освоїти таку ще непросту для неї навичку читання. Адже з нашими коміксами читати зовсім не нудно, не важко, не багато, а дуже легко, швидко і захоплююче – саме те, що треба, щоб викликати у дитини прихильність і зацікавлення читанням. З нашого асортименту можна вибрати комікси кожній дитині на будь-який смак:

- для діток молодшого віку ми пропонуємо комікси про Смурфиківсерію коміксів про догляд за зубами «Зубси»;

- для дітей шкільного віку у видавництві представлено розвиваючу серію історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона; комікс про сімейні цінності –  комікс «Сестри»;

- для старшокласників та студентів маємо комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський»

Наші комікси на подарунок – це чудова книга на подарунок!

 

 

 

 

 

 

 

 

 










 

За матеріалами сайту pivdenne.kh.ua

КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024