(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Динозаври відкладали кольорові яйця



Птахоподібний динозавр, що жив на території сучасного Китаю 145-65 мільйонів років тому, відкладав блакитно-зелені яйця, - виявили вчені. 

Це перші дані про колір яєць динозаврів. Інформацію було опубліковано в журналі PeerJ. Виявлені вченими яйця належали маленькому коротконосому овірапториду Heyuannia huangi, який жив на території сучасного Китаю. Раніше дослідники вже знаходили у великій кількості яйця, відкладені представниками цього виду, але на яйця зі збереженою пігментацією натрапили вперше. 

Команда припустила, що яйця могли забарвитися від відкладень, в яких знаходилися, але аналіз не виявив у них ніяких кольороутворюючих сполук. У шкаралупі містився пігмент білівердин, який і відповідав за забарвлення. Враховуючи, що білівердин вразливий до вологи і за час перебування яєць у відкладах міг вимитися зі шкаралупи, яйця спочатку повинні були мати досить яскраве забарвлення. 

Знахідка свідчить про те, що пігментація яєць у динозаврів з'явилася набагато раніше, ніж вважалося, відзначають дослідники. Можливо, це сталося одночасно з розвитком гніздування, коли динозаври перестали закопувати яйця в землю і залишали їх частково на поверхні.


Інші цікаві факти про динозаврів, зокрема й про овірапторида, ми пропонуємо вам та вашим дітям дізнатися із нашого історичного коміксу «Динозаври наступають» із серії про пригоди Джеронімо Стілтона. Видаються наші комікси українською мовою, мають неймовірно гарні ілюстрації та інформативний текст з відомостями енциклопедичного характеру. Наші історичні комікси – це книги для розвитку дітей. Читати дітям наші історичні комікси означає сприяти розвиткові їхньої ерудиції. Чудовий комікс про динозаврів ви можете придбати тут.

Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!




За матеріалалами Уніан
КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024