(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

ТОП-5 книг, які стануть у пригоді молодим батькам

Оксана Матійків, журналістка

     Виховання дітей – справа непроста, цікава, часом навіть екстремальна. Зрозуміло, що батькам потрібні книги для розвитку дітей. Але так само потрібні книги і для батьків, щоб завжди бути напоготові у будь-який момент зробити правильний вибір чи просто підтримати свою дитину. Ця добірка має на меті репрезентувати якісну літературу, а вибір зажди буде індивідуальним. Тут лише ті книги, які здобули популярність серед українських читачів (написані чи перекладені українською мовою). Таку добірку пропонує chytomo.com. Отже, знайомимося!


Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!

 Христя Слободян «Диво-пристрої для щойно-мам». Віват, 2015. – 112 с.

      Це яскраве, стильне видання для молодих матусь одразу впадає в око. Книга вирізняється своїм горизонтальним форматом, сіро-оранжевою гамою обкладинки і таких самих ілюстрацій. Приємно дивують комікси, які бачиш всередині. Текст за змістом поділено на три розділи: «перші уроки виживання», самоорганізація та декілька незвичних додатків наприкінці книги.

      Які ж такі незвичні пристрої придумала авторка? Чому пристрої? І чому саме для новоспечених матусь? Почніть читати – і невдовзі самі довідаєтеся. Але відразу застерігаємо: не сподівайтеся отримати тут прості та чіткі рецепти спокійного дня і тихої ночі для молодих батьків.

 Памела Дракермен «Французьке виховання. Історія однієї американської мами в Парижі». Переклад з англійської Вікторії Наріжної. – Критика, 2013. – 320 с.

      Розповідь американки, котра переїхала з сім’єю до Парижа, можна назвати й автобіографічною, і репортажем, і порівняльним посібником двох методів виховання: американського та французького. У будь-якому разі це цікава, місцями жартівлива, але часто серйозна книжка. Від щирих розповідей про власний досвід вагітності, народження доньки, другої вагітності і народження синів-близнюків, від зізнань подруг, колег чи сусідів про їхні (французькі) методи виховання – до майже наукового історичного екскурсу щодо підходів та розуміння виховання у Франції. Оскільки авторка зростала в американському середовищі, то багато порівнює: зокрема, про виховання «дитини-короля» у США та про свободу в певних межах у Франції. Проте вважати цю книгу посібником для виховання не варто. Це радше репрезентація двох підходів, двох крайнощів.

 Джон Медіна «Правила розвитку мозку дитини». Переклад з англійської Тетяни Рабчак. – Наш Формат, 2015. – 376 с.

      Це не посібник з фізіології дитячого мозку. Це також не медична книга про функціонування дитячих звивин. Це напрочуд легка та безмежно цікава розповідь про вагітність, народження та життя дитини. Автор не нав’язує теорій, не говорить про єдино правильні методи. Він оперує фактами та дослідженнями, вибір — довіряти чи ні, він залишає читачеві.

      Тут і про внутрішньоутробний розвиток дитини, зокрема про зір, нюх та слух, і про важкий перший рік сім’ї після появи немовляти та застереження і поради, як протриматися та не розлучитися (дещо перебільшено, може відлякати молодих пар народжувати), і про роль іграшок, і про дитячий сон та два найпоширеніші підходи: NAP та CIO. Бажано читати ще до вагітності чи бодай до пологів, щоби не пропустити шмат корисної інформації та знань.

 Вікторія Горбунова «Виховання без нервування, або Як упоратися з розбишаками, упертюхами, ледарями, плаксіями, крикунами та хитрунами. Майстер-клас для мам і тат». Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2014. – 400 с.

      Назва книги повністю відповідає її змісту. І хоча звучить претензійно та з певним викликом, але насправді все викладено логічно та природно.

      Причини всіх дитячих проблем слід шукати у батьках — у їхній поведінці, у ставленні одне до одного, у спілкуванні з дітьми тощо. На кожну з перелічених у темі категорій дітей авторка, практикуючий психолог, дає дуже прості відповіді, підкріплені власним або професійним досвідом своїх клієнтів.

 Ірена Карпа «Baby travel. Подорожі з дітьми, або як не стати куркою». Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2014. – 208 с.

      Ті, хто не є шанувальниками творчості Карпи, можуть дещо скептично поставитися до цієї книжки. Але є всі шанси, що скепсис розвіється вже з перших сторінок. Так, стиль авторки незмінний — безпосередність висловлювань, відверті розповіді та гумор навіть там, де вже майже не смішно. І саме на цьому й тримається оповідь.

      Історії про подорожі з двома доньками, які лише на 11 місяців різняться у віці. І це не мандрівки у преміум-класі літака чи в комфортному швидкісному потязі, не зупинки у багатозіркових готелях і не супровід няньок. Карпа божевільна у своїх витівках: гори на п’ятому місяці вагітності, Індія з двома ще малими дівчатками, екстрим на Балканах, нюанси європейського мандрівного досвіду тощо.

     Цінними є так звані лайфхаки від Карпи: щодо іграшок, їжі, одягу, гігієни та іншого, що важливо для батьків під час подорожей із дітьми (і навіть із тваринами). Не хочеться надміру хвалити цю книжку, але вона справді цікава та унікальна своєю реалістичністю, простотою, відвертістю та справжнім досвідом. А для тих, хто ще вагається, чи взяти до рук цю книгу, варто на початок замість анотації почитати короткий розділ «Філософія батьківства».

КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024