(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Розкриваємо письменницькі здібності у дитини



Дослідження показують, що творчі здібності дитини можуть зменшуватися уже до п'яти років. Прищеплюючи малюкам любов до творчості, ви допоможете їм залишатися творчими особистостями й розвивати нахили до письменництва протягом усього життя. Підготувати дитину до літературної творчості ви можете за допомогою гри, бесіди, читання, а також дослідницької роботи. Робити це треба таким чином.

Примусьте вирувати творче мислення дитини


Заохочуйте дитину мислити нестандартно, використовуючи для цього різні творчі ігри. Організовуйте театральні постановки, маскаради та створюйте вигадані ситуації, в яких дитині треба буде вирішувати проблеми, робити вибір та експериментувати. Ставте їй відкриті запитання, що будуть пробуджувати уяву, і проводьте бесіди про гіпотетичні ситуації: «Як ти уявляєш собі ідеальний день народження?», «Що б ти зробив з мільйоном доларів?» тощо.

Збагачуйтесь натхненням із знайомих джерел 

Використовуйте улюблені книги дитини в якості літературних шаблонів. Не бійтесь позичати сюжет у вже добре знайомої книги з картинками, допоможіть дитині придумати ідеї власного розвитку ситуації. 
До прикладу, запропонуйте дитині ще раз розглянути її улюблену книжку-комікс про Смурфиків. Нехай дитина сама спробує вигадати діалоги між блакитними гномиками та створити таким чином свій власний захопливий сюжет на основі картинок. Або, наприклад, у казці «Колобок» нехай заповнить прогалини на свій лад – «Я від (мишки) втік» і також створить абсолютно нову казку. Це прекрасний спосіб надихнути дитину переписувати закінчення її улюблених творів.
Або дайте малюку завдання розповісти казку від імені іншого персонажа. Наприклад, як виглядає історія Колобка з погляду Лисиці.

Ви також можете надихнути дитину, написавши історію своєї родини. Зберіть фотографії родичів різних поколінь. Допоможіть таким чином створити генеалогічне дерево або сімейну хроніку, розповідаючи при цьому безліч різних історій та фактів з їхніх біографій. Ви можете разом почати писати книгу сімейних історій та переказів. Запропонуйте дитині поруч із наведеними фотографіями або спогадами записати кілька її улюблених анекдотів, жартів та інших добрих і доречних коментарів.

Нехай дитина носить із собою блокнот і записує думки й цікаві події, які спостерігає протягом дня. Щоб стати обдарованим письменником, дуже важливо бути активним спостерігачем навколишнього світу. Ви навіть можете порекомендувати дитині записувати свої сни в якості ще одного джерела натхнення.

Спільно обговорюйте ідеї для оповідань

Дослідження показують, що досвідчені письменники проводять більшу частину свого часу безпосередньо над вигадуванням і плануванням фабули майбутнього твору. Допомагаючи дитині генерувати ідеї, ви тренуєте її творчі здібності навіть раніше, ніж вона візьметься за ручку або олівець.

Нехай ваша дитина збирає старі фотографії або картинки з журналів і придумує історії, засновані на цих зображеннях. Або нехай придумує оповідання для власних фотографій чи предметів, на яких зупиняється її погляд. 
Дайте дитині завдання написати розповідь для ілюстрованої книги без тексту.
Допоможіть їй інтерпретувати зображення своїми навідними запитаннями: «Що відбувається на картинці? Чому цей персонаж виглядає стурбованим?». Ви можете почати писати розповідь, а потім попросити дитину продовжити її. Як варіант для такого заняття візьміть наші комікси про Джеронімо Стілтона. Коли дитина описує те, що за сюжетом повинно статися далі, додавайте по черзі з нею по одній події в розповідь.
Запишіть деякі варіанти сюжетного початку: «Я ніколи не очікував, що в один прекрасний день побачу справжню машину часу...», «Оце так день! Тільки-но я зібрався...». Також нехай дитина сама придумає початок історії, який примусить завирувати її уяву.

Час і місце для творчості дитини на кожний день

У багатьох сім'ях виділяють час для щоденного сімейного читання, отже аналогічним чином можна виділити час для письма, навіть якщо це всього лише десять хвилин на день. Якщо ваша дитина ще не вміє писати, ви можете самі записувати її ідеї. Крім того, попросіть дитину визначити для себе особливе «письменницьке місце», де вона відчуває натхнення, щоб думати, міркувати й писати. Це можуть бути ліжко, стіл на кухні, улюблене крісло або лавка на вулиці. Якщо дитина кожного дня буде потроху писати, то розширить свої інтереси та навички значно більше та швидше, ніж якщо буде писати епізодично.

Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!

КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024