(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

На яких кораблях мандрував Христофор Колумб




12 жовтня 1492 року раннім холодним ранком матрос шхуни "Пінта" - одного з трьох кораблів Христофора Колумба, - побачив у підзорну трубу обриси берега і радісно закричав: "Земля!". Ні сам Колумб, ні жоден з членів його команди навіть не уявляли собі, що ця подія увійде в історію як день відкриття нової, ще невідомої європейцям частини світу - Америки.

Христофору Колумбу для здійснення мандрівки було надано три каравели: "Санта-Марія" (близько 40 метрів завдовжки), "Нінья" і "Пінта" (приблизно по 20 метрів). Ці кораблі навіть для того часу були дуже маленькими. Відправитися на них через океан, розмістивши команду з 90 чоловік, здавалося неймовірно сміливим рішенням. Наприклад, власні ліжка були тільки у самого Колумба, капітанів кораблів і ще кількох членів команди. Матросам же доводилося спати по черзі на підлозі у тісному трюмі, на сирих бочках і ящиках. І так протягом багатьох тижнів шляху!


Команду кораблів довелося збирати з ув'язнених, які відбували покарання: більше ніхто не погоджувався добровільно брати участь в небезпечному плаванні. Ще б! Адже заздалегідь ніяк не можна було передбачити, скільки триватиме ця подорож і які небезпеки можуть зустрітися на шляху. Якщо навіть вчені не відразу повірили в задум Колумба, що вже говорити про простих матросів…


Чим далі Колумбові кораблі йшли на захід, тим більша паніка охоплювала матросів. Їм ще ніколи не доводилося запливати так далеко в океан і настільки віддалятися від рідних берегів. Колумб навіть спеціально вирішив не повідомляти всім про те, яку відстань вже пройдено, і називав набагато менші цифри. 
З радістю матроси були готові повірити в будь-яку ознаку наближення землі: наприклад, зустрівши китів, альбатросів або плаваючі на поверхні води водорості. Хоча насправді, всі ці "прикмети" не мають ніякого відношення до наближення до суші.


Прочитайте більше цікавих фактів про неймовірні пригоди Христофора Колумба у історичному коміксі « Відкриття Америки» із серії про Джеронімо Стілтона від Видавництва "Ірбіс Комікси"Серія видань про Джеронімо Стілтона достовірно розповість вашим дітям про цікаві історичні події та про історичні персоналії у адаптованій для дитячого сприйняття формі. Наші комікси – це книги для розвитку дітей. Видано комікси українською мовою.  

А знаєте, що Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!

Читати дітям комікси – це сучасно та розумно!




КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024