(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Якщо дитину не приймають у гру

Психологи говорять: особливо часто трапляються конфлікти, коли разом грають троє дітей у віці 7-8 років. У більшості таких випадків двоє дітей дружать між собою міцніше, ніж з третьою дитиною. Також у віці 7-8 років діти дуже гостро переживають почуття своєї «зайвості».

 

На відміну від ігор удвох або у великих групах, ігри дітей утрьох є  більш складними і драматичними. У таких іграх частіше виникають конфлікти між дітьми. Що можна порадити батькам, якщо їхня дитина потрапляє у таку ситуацію, адже мама чи тато переживають не менше за саму дитину, коли її хтось образить. Перш за все, звичайно, варто дати дітям можливість розібратися самим, але якщо позитивного результату не буде, спробуйте допомогти своїй дитині:

Прийміть той факт, що діти не дружать зі усіма однаково

Навчити дитину «дружити з усіма» просто неможливо, тому, якщо діти грають утрьох, поговоріть зі своєю дитиною про те, як важливо проявляти доброту до всіх. Потрібно дозволити третій дитині час від часу вибирати, у що грати, а не шепотітися за її спиною зі своїм другом. Не наполягайте ніколи на тому, щоб їй «подобалися» обидві дитини, з якими вона грає, і не змушуйте їх завжди гратися разом.

З цього правила є виняток: якщо усі троє дітей - родичі. Наприклад, якщо у вас у гостях родичі з дітьми, і ви бачите, як діти грають у гру «двоє проти одного», вам потрібно настояти на тому, щоб діти ладнали один з одним до кінця вечора. Якщо це не виходить, у вас під рукою повинні бути іграшки, щоб діти могли гратися окремо і без конфліктів.

Збільшуйте кількість дітей, які беруть участь у грі

Якщо у грі буде брати участь більше дітей, малоймовірно, що вони будуть об'єднуватися проти когось одного. Тому в іграх з великою кількістю учасників менш вірогідні конфлікти і бійки.

Не допускайте у дитини почуття власництва стосовно друзів

Дуже часто дружба переростає у власництво: деякі діти не дають своїм друзям спілкуватися з іншими дітьми. Поясніть дитині, що це неприпустимо і не можна нікому нав'язувати свою дружбу. Якщо ж друг вашої дитини дружить з кимось іще, порадьте дитині, щоб вона познайомилась з ним, і вони грали втрьох. Якщо ж дитину не приймають у цю нову компанію, варто знайти собі нових друзів, як би важко це не було.

Знімайте напругу

А часто буває і так, що діти прекрасно грають утрьох і конфлікти між ними майже не виникають. Якщо ж сварка таки виникла, то вирішення ситуації тут - просто змінити обстановку: якщо діти граються вдома, запропонуйте їм побігати на вулиці або перейти до іншої кімнати. На цьому конфлікт буде вичерпано.

Щоб ще більше здружити між собою дітей, дозволяйте своєму чаду запрошувати своїх друзів додому. Весела гра, затишне чаювання чи спільний перегляд улюбленого мультфільму обов'язково допоможуть дітям ще більше зблизитися. А ні про які конфлікти не буде й мови, коли діти знайдуть спільне захоплююче хобі – наприклад, читання, переглядання чи колекціонування коміксів видавництва «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing)! Зацікавте свою дитину яскравою книгою-бестселером, придбайте наші комікси українською мовою на нашому сайті. Також купити дитячі комікси можна у книгарнях міста Львів! І тоді ваша дитина проводитиме час з користю, розвиватиме свою ерудицію, фантазію і уяву та обов'язково знайде ще більше друзів, розповідаючи одноліткам про своє цікаве захопленням.

Наші українські комікси подобаються дітям будь-якого віку: 1) для діток молодшого віку ми пропонуємо комікси про Смурфиківсерію коміксів про догляд за зубами «Зубси»; 2) для дітей шкільного віку у видавництві представлено розвиваючу серію історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтонакомікс «Сестри»; 3) для старшокласників та студентів маємо комікси «Економіка...» (економіка в коміксах) та «Володимир – Князь Київський» (історичний графічний роман).

 

 

 

 














 

За матеріалами сайту childdevelop.com.ua

КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024