(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Як правильно відповісти на «неприємні» запитання дитини

Діти дуже допитливі та цікаві, а ще спостережливі і це дуже добре. Чим більше запитань ставить вам ваш малюк, тим стрімкіше йде його розвиток: дитина хоче пізнавати світ та прагне спілкування. Запитання дитини часто бувають смішні та милі, а деколи буває, що навіть дуже розумні батьки не знають правильної відповіді на дитяче запитання чи, правильніше сказати, не можуть дібрати правильних слів для пояснення, бо запитання виникають дуже незручні, а, часом, й неприємні. Які відповіді рекомендують психологи – читаємо нижче!

 

Чому у мене немає тата/мами

Якщо у дитини немає одного з батьків, то це логічне запитання. У сучасному світі дуже багато дітей виховується у неповних родинах, але при цьому чи не кожній дитині з такої родини хочеться мати обидвох батьків. Порада психологів: ніколи не говоріть погано про батька чи матір, які залишили сім'ю. Не можна налаштовувати дитину проти батька чи мами. Та й історій про те, що тато/мама в іншій країні і коли-небудь повернеться, теж вигадувати не потрібно. Постарайтеся пояснити дитині усе як воно є.


Звідки я взявся

Актуальне і важливе питання, яке виникає у кожного малюка. І тут знову ж необхідно спробувати пояснити доньці або синові все як є, але: не розповідайте про це занадто розумно і довго. Поясніть в двох словах про зростання дитини в животі і про любов. Нехай вам на допомогу прийдуть дитячі книжки на цю тему: у сучасному світі таких книжечок величезний вибір.


Чому мене дражнять, а ви говорите, що я гарний(-а)

Через зовнішність однолітки дражнять як дівчаток, так і хлопчиків. В основному це відбувається років з 10-12 і аж до повноліття. Діти цього віку особливо залежні від думки навколишніх. Не можна відповісти дитині: «Не звертай уваги на те, що говорять інші», ви зробите велику помилку і надалі можете втратити довіру дитини.

Познайомте дитину з суб’єктивністю сприйняття. Поясніть, що на планеті так багато різних людей, що неможливо подобатися всім. Дитині треба пояснити, що для однієї людини ми завжди красиві, а для іншої позбавлені всякої привабливості, але це абсолютно нормально.

Дитина може запитати: "чому тоді мене дражнять всі?". Тут можна вдатися до пояснення, що діти можуть бути невпевненими в собі, озлобленими, а з ним або з нею все в порядку. Таке часто відбувається, і це потрібно просто пережити. Порадьте дитині частіше спілкуватися з тими, хто її поважає. Скажіть, що вона гарна не тільки для вас, але і для її друзів. Озвучте переваги дитини (як зовнішні, так і внутрішні): чарівна посмішка, гарні очі, добра душа і т. д.

Обов'язково з’ясуйте, звідки у дитини виникли сумніви з приводу її зовнішності. Діти зазвичай таке охоче розповідають. Та розкажіть історію зі свого минулого: поділіться тим, що відбувалося з вами в школі, покажіть світлини тих часів, розкажіть, що хвилювало вас тоді й що сталося з цими переживаннями далі.


Куди пропав наш пес

Всю правду дитина повинна знати про смерть. Не варто придумувати історії на кшталт «котик утік». Скажіть про все чесно, дозволивши дитині оплакати втрату, висловити свої емоції.

А ось ще одна порада батькам: відповіді на багато різних запитань діти можуть знайти у коміксах видавництва «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing). Наші комікси українською мовою – навчальні, розвиваючі, пригодницькі, історичні, насичені фактами та подіями, розкривають та пояснюють дітям багато тем та ситуацій. Придбайте наші ірбіс комікси і багато відповідей на запитання зможете дізнатися вже самі у свого розумного чада.

Наші комікси для дітей – це світові бестселери, які читають діти вже багатьма мовами світу, а тепер для наших українських діточок ми видаємо:

- надзвичайно захоплюючі пригодницькі історичні комікси про Джеронімо Стілтона;

- дуже позитивні повчальні комікси про життя-буття Смурфиків;

- як навчити дітей доглядати за зубками, а головне – мотивувати їх до цього, розповість комікс «Зубси»;

- у сім'ї трапляється усяке, але головне - кожному члену родини завжди відчувати любов та підтримку, про що й розповість серія коміксів «Сестри»;

- нова захоплююча серія «Історії старого дерева» - комікси з добрими та повчальними історіями про життя у родині та з просто неймовірно гарними акварельними ілюстраціями;

- не усі дорослі розуміють економіку, а ось дітям це уже під силу… Наш суперкомікс «Економіка...» - для старшокласників (економіка в коміксах);

«Володимир – Князь Київський» - графічний роман для старшокласників та студентів, в основі сюжету якого лежать достовірні відомості.

 

 

















 

За матеріалами сайту ukr.media

КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024