(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Читайте дитині з користю для душі



Усе більше досліджень підтверджують той факт, що те, як ми читаємо з дітьми, не менш важливе, ніж те, що саме ми читаємо. У цьому контексті останнім часом усе більше уваги приділяється принципам «тепла душі та чуйності», що активізуються у ставленні до дитини. При цьому тепло зазвичай визначається як демонстрація прихильності, позитивне підкріплення, і в цілому позитивний вплив на дітей, тоді як чуйність має більше спільного з визначенням того, чого особливо вони потребують, і потім у його наданні.

Дослідження показують, що ці емоційні прояви здатні бути ще більш значущими, ніж вважалося раніше. Постійно з'являються свідчення, що застосування такого принципу вдома і в школах допомагає підтримувати соціальний розвиток дітей, який, у свою чергу, сприяє когнітивному розвитку (включаючи розвиток інтелектуальної сфери). До того ж зміни у ставленні до дітей у бік «тепла/чуйності» сприяють зростанню їхньої грамотності як безпосередньо, так і опосередковано.

Дослідження доводять, що діти, батьки яких цінують душевне тепло, часто краще граються з іншими дітьми вдома й у школі і є внутрішньо більш саморегульованими. Адже у дітей, які добре грають з однолітками, часто більш виражені мовні та когнітивні навички. Діти у школах, де вчителі добре оперують таким теплим і світлим підходом, мають більш високі навички розуміння під час уроків, ніж діти в учителів, які не володіють цією майстерністю.

Маючи чуйність до вербальної комунікації дитини, забезпечуючи зворотний зв'язок і демонструючи непідробну цікавість, дорослий (зокрема, батько чи мати) безпосередньо розширює активний словниковий запас і навички усного мовлення дитини. До того ж прояв прихильності й душевного тепла побічно сприяє підвищенню грамотності через їх вплив на саморегуляцію дитини і, ймовірно, на почуття емоційної безпеки.

Надзвичайно легко читати з інтонацією та емоціями комікси. Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!


Для підвищення рівня тепла, чуйності у ставленні до свого малюка під час читання книг батьки можуть використовувати такі поради:

1. Діліться досвідом. 

Для дорослих читання – це часто відокремлене заняття. А для дітей - це спільна подорож. Вибирайте книги по черзі з ними. Нехай ваша дитина сама перегортає сторінки. Обговоріть, що відбувається на кожній з них, і попросіть дитину пофантазувати, передбачити, що буде далі.

2. Будьте терплячими. 

Батьки часто перевантажені роботою, вони перевтомлюються й перебувають у перенапруженому стані. До того ж часто вони віддають перевагу кількості над якістю. Дозвольте дітям довше затримуватись на сторінках. Порозмовляйте з ними про ілюстрації. Поміркуйте над різними частинами розповіді. Письменники та ілюстратори витрачають багато часу на створення книги, в якій усе звернено до дітей на різних рівнях сприйняття, тому переконайтеся, що насолоджуєтесь кожною сторінкою.

3. Повторіть те, що сказали діти. 

Просте повторення того, що говорять діти, може змусити їх відчути себе важливою складовою процесу читання. Повторення може також надати батькам цінні можливості моделювати мовлення й допомогти зосередитись на сфері, яка цікавить дитину.

4. Конкретизуйте та розширюйте. 

Спільне читання книг – найбільш сприятливий час, щоб моделювати більш складні структури речень і розповідей. Поставте запитання: хто? що? де? коли? чому? Батьки також можуть використовувати спільне читання для розширення глибини дитячих висловлювань. Якщо маля вимовляє слово «собака», не соромтесь розширити його вислів, додаючи більше граматичної чи семантичної інформації, наприклад: «Правильно! Великий сірий собака гавкає!».

5. Взаємодійте з текстом. 

Розбивайте речення на складові. Допоможіть дитині простежити використання окремих літер або навіть закінчити слова. Використовуйте можливості друкованого тексту, щоби ввести такі поняття, як читання слів зліва направо і зверху вниз. Почніть знайомство з цікавими явищами, такими як написання друкованими літерами першого слова або значення пунктуації.

6. Створіть діалог.

Ставте запитання і формулюйте відповіді. Дуже важливо, щоб діти зрозуміли, що ставити запитання – це важлива частина процесу навчання. Поступово прищеплюйте дитині цікавість і допитливість. Роблячи це в ранньому віці, ви закладете необхідну основу, яка допоможе їй у майбутньому краще критично мислити.

7. Отримуйте задоволення. 

Стара філософська школа стверджує, що до книг треба ставитися з пошаною та повагою, вони не для того, щоб ними насолоджуватись. Нова школа стверджує, що книги повинні розвивати уяву й бути захоплюючими. 

Оберіть для спільного прочитання з дитиною, наприклад, комікси. Комікси українською мовою видавництва Ірбіс-Комікси про Смурфів - легкі та веселі, несуть багато позитиву та добра. Ці чудові яскраві комікси допоможуть швидко налагодити емоційний діалог з дитиною, адже читаючи комікс про життя блакитних гномиків, ви неодмінно знайдете що обговорити та над чим посміятися чи зможете створити свою нову історію на основі детальних ілюстрацій. Комікси про Смурфиків насичені дотепними жартами та кумедними ситуаціями, вони добре розвивають дитячу уяву та фантазію. Комікси читати дітям – це читати з користю для душі!

Ще одна чудова серія коміксів – про ерудовану мишку Джеронімо Стілтона. Ці комікси – історичні. Завдяки цим коміксам ви зможете розповісти дитині, що важливого сталося у минулому і як це вплинуло на наше майбутнє, адже кожен комікс про мишку побудовано на достовірних історичних подіях та фактах. Презентуючи серію історичних коміксів про Джеронімо Стілтона, видавництво Ірбіс-Комікси сміливо заявляє: комікси – це книги для розвитку дітей. 

Завдяки коміксам, ви також легко та невимушено можете навчати дитину читати, а чим більше діти насолоджуються процесом навчання читання, тим більше вони будуть насолоджуватися читанням у подальшому житті!


за матеріалами сайту https://childdevelop.com.ua/
КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024