(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

25 вересня – день коміксів у США! 5 найцікавіших фактів про комікси

Оксана Матійків, журналіст


     Щороку 25 вересня у США неофіційно відзначають Національний день коміксів. Святкують його всі шанувальники цього жанру літератури, який став у наші дні практично невід'ємною частиною книжкової культури. Пропонуємо 5 найцікавіших фактів про цей особливий вид творчості.

     1. Цікаво, що Америка не є батьківщиною коміксів. Комікс — винахід європейців. Хоча малюнки з короткими підписами — графічні історії — відомі з часів наскельного живопису. Також варто уточнити, що поняття «комікс» (Comic Book) поширене тільки в англо-американському лексиконі.

     2. Нині головними читачами коміксів є діти. Багато педагогів вважають, що цей вид літератури приносить багато користі.  Наприклад, американський професор Керол Л. Тіллі з Університету Іллінойсу переконана, що комікси допомагають розвинути у дітей навички читання та поліпшити грамотність. Утім, не лише це можна поставити їм в заслугу. Приміром, комікси про Джеронімо Стілтона, видані українською мовою, не тільки заохочують дітей до читання, а й містять багатий історичний фактаж. Добре, що ці книги для розвитку вже доступні і нашій малечі.

     3. Найдорожчим коміксом у світі вважається копія першого випуску Action Comics. Саме в ньому вперше з’явився Супермен. У 2011 році за видання 1938 року невідомий заплатив 2,16 млн доларів. Усього в світі налічується близько ста таких примірників. Шкода, але практично всі вони в жахливому стані. Тому за них дають «усього» … 600 тисяч доларів.

     4. На початку 1990-х Майкл Джексон намагався викупити Marvel (найвідоміше в світі видавництво коміксів), щоб зняти власний фільм про Людину-павука і зіграти в ньому головну роль.

     5. Нещодавно в Україні вийшов перший том відомої бельгійської серії коміксів про смурфів «Чорні смурфи». Смурфики — це істоти, вигадані і намальовані бельгійським художником П'єром Кюлліфором, який працював під псевдонімом Пейо. Уперше світ побачив смурфиків у журналі коміксів «Le Journal de Spirou» 23 жовтня 1958 року, в 1980-х почав виходити анімаційний серіал «The Smurfs». Саме тоді в англомовному світі ці казкові герої стали неймовірно популярними. З ними ж у 1990-ті фірма «Nintendo» випустила консольні ігри на картриджах «Game Boy» і приставки «Super Nintendo».

Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!


КОРЗИНА 0.00 грн
Имя К-во Сумма
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Все права защищены © Издательство «Ирбис Комиксы«, 2024