(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Визначний Леонардо да Вінчі



У цей день, 15 квітня 1452 року, народився видатний італійський митець та винахідник Леонардо да Вінчі. Геніального італійця епохи Відродження знають, насамперед, як талановитого художника, скульптора, архітектора. Однак відкриття, розробки та виноходи Леонардо да Вінчі посіли впевнене місце у нашому сучасному житті та дали потужний поштовх для подальшого розвитку людства. 

Леонардо зробив внесок у розвиток світової художньої культури; залишив по собі плеяду талановитих художників-учнів; йому належать перші начерки велосипеду, проектування парашуту, танка, катапульти, телескопу... І це неповний перелік його надбань. Да Вінчі є також автором літературних творів. 

Леонардо да Вінчі народився неподалік містечка Вінчі, поблизу Флоренції. Його батько – заможний нотаріус, мати - селянка. Лише перші роки Леонардо провів з матір'ю, адже, коли батько одружився з іншою, багатою, жінкою, забрав його до себе. Вважається, що розлучений з матір'ю Леонардо все життя намагався відтворити її образ у своїх шедеврах.

Леонардо не мав прізвища в сучасному його розумінні. "Да Вінчі" означає просто "із Вінчі".

Зацікавився живописом Леонардо з юного віку. У 15 років він вчився в майстерні італійського скульптора та художника епохи Відродження Верроккіо.

Леонардо довгі роки мандрував Італією, займався математикою, інженерними справами. У 1481 році, коли Леонардо було 29 років, монастир Сан Донато а Сісто замовив йому великий вівтарний образ "Поклоніння Волхвів". Ця його робота не була завершеною. До речі, да Вінчі відомий своєю рисою закидати деякі свої роботи. 

У Леонардо було багато друзів і учнів. Щодо його особистого життя, то точних даних немає, адже цей бік своєї біографії митець ретельно приховував.

Сам Да Вінчі в різні періоди свого життя вважав себе найперше інженером або ученим. Основою його праць і відкриттів було спостереження. Він віддавав образотворчому мистецтву не дуже багато часу і працював поволі. Тому художня спадщина Леонардо кількісно невелика, а низку його робіт втрачено або значно пошкоджено. Проте його внесок в світову художню культуру є винятково важливим навіть на тлі тієї когорти геніїв, яку дало Італійське Відродження.

Багато цікавого про цього видатного митця можна дізнатися, прочитавши комікс «Хто викрав «Мону Лізу»?» із серії історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона. Ця серія коміксів є винятковою, адже текст із історичними фактами адаптовано для сприйняття дітьми та для їхнього зацікавлення історією світу. Видаються комікси українською мовою Видавництвом "Ірбіс Комікси", мають інформативний текст з відомостями енциклопедичного характеру та неймовірно гарні ілюстрації. Наші історичні комікси – це книги для розвитку дітей. Можемо  стверджувати, що комікси читати дітям - означає сприяти розвиткові їхньої ерудиції. Також ви можете придбати чудові комікси про Смурфиків.



КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024