(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Татове читання корисніше для дитини




До цікавого висновку дійшли вчені з Гарвардського університету (США). Вони вважають, що батько, укладаючи ввечері дітей спати та читаючи їм книжки, спонукає синів, а особливо дочок, краще використовувати їхню уяву. Як результат: діти отримують більше користі від читання, ніж якщо б читала мама.


Психологи провели таке дослідження: татусі та мами протягом року читали своїм дітям казки на ніч. Після закінчення цього терміну вчені оцінили досягнення дітей та з'ясували, як же відрізнявся процес читання на ніч у чоловіків і жінок.

Виявилося, що татусі та мами по-різному «читають» дітям. Так, жінки, читаючи дитині історію, частіше задають більш конкретні запитання, наприклад: «Як багато яблук ти бачиш?». А чоловіки більше обговорюють абстрактні запитання та ситуації. Вони можуть звернутися до дитини, наприклад, так: «О, дивись яка трава. Пам'ятаєш, як ми грали в м'яча?». Будуючи таким чином спілкування з дитиною, батько втягує її в «творчу дискусію», що добре стимулює мислення та уяву дитини.

За рахунок того, що малюкові доводиться обговорювати щось під  час читання з батьком, у нього поліпшуються мовні навички. Також було встановлено, що найбільшого прогресу досягали дівчатка, коли їм читав тато.

Автор дослідження психолог Елізабет Дуурсма зазначає, що вплив, який чинить читання татами на ніч, величезний, особливо ж якщо чоловіки починають це робити, коли дитині виповнюється два роки.

Читання зазвичай сприймається як чисто материнський обов ΄язок. Можливо, ще й тому діти більш зосереджено та уважно слухають, коли читає їм саме батько. «Для дітей така ситуація є особливою» - зазначає Дуурсма.

У свою чергу, експерт в області виховання Джастін Коулсон додає, що сам процес читання сприяє збільшенню словникового запасу дитини. А це позитивно позначається на здатності дитини до навчання.

Проведене дослідження також виявило, що регулярне читання дітям на ніч покращує якість їхніх взаємовідносин з батьками, а також підвищує академічну успішність молодших школярів. На жаль, кожній четвертій дитині батьки не читають на ніч, а дехто робить це не частіше одного разу в півроку.

Тож закликаємо татусів частіше читати своїм дітям! І не лише на ніч! Зі своєї сторони пропонуємо для читання наші надзвичайно цікаві історичні пізнавальні комікси про пригоди Джеронімо Стілтона та його команди. 

Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!


КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024