(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

П’ять найдорожчих книг в історії людства



Історія аукціонних будинків знає безліч випадків, коли рідкісні й історично-цінні книги продавалися за величезні гроші. Одна з найбільших колекцій старовинних книг належить Білу Гейтсу, де головною окрасою є Лестерський кодекс, придбаний за 30 млн доларів. Пропонуємо увазі ще кілька книг, чия вартість б'є рекорди аукціонів по всьому світу.

Лестерський кодекс, Леонардо да Вінчі, 1506-1510 роки

Лестерський кодекс – це колекція знаменитих наукових праць італійського ренесансу. Формально, це не зовсім книга, а, зошит да Вінчі, де він записував свої відкриття і спостереження дзеркальним шрифтом та робив замальовки. У листопаді 1994 року Кодекс був проданий на аукціоні Christie's Білу Гейтсу за рекордну суму в 30,8 млн доларів. Зараз манускрипт активно демонструється в музеях.



Копія Великої хартії вольностей 1215 рік


Політико-правовий документ, який захищав ряд юридичних прав і привілеїв вільного населення середньовічної Англії, – один з головних документів в історії. У 2007 році рідкісна копія Хартії пішла з молотка за 21,3 мільйона доларів. Власником став американський бізнесмен Девід Рубенштейн.



Євангеліє Генріха Лева, 1188 рік

Це рукописне видання було створено за наказом Генріха Лева – герцога Саксонії і Баварії. Манускрипт містить 226 сторінок із 50-ма ілюстраціями, оформленими у романському стилі ченцями абатсва Хельмарсхаузен. Після смерті герцога книга довго вважалася загубленою, але її було знайдено у 1861 році. Через 120 років невідомий торговець виставив Євангеліє на аукціон Sothebys, де її викупив уряд Німеччини за 11,7 млн доларів.



Птахи Америки, Джон Джеймс Одюбон, 1827-1838 роки

За 11 років у США було створено 200 екземплярів першого видання цієї книги. Формат книги вражає – 127 см заввишки. Усі 435 сторінок розфарбовано вручну. Більшість птахів зображено у натуральну величину. На сьогодні відомо про існування 120 копій. Одну з таких у 2010 році продали за 11,5 млн доларів



Кентерберійські оповідання, Джеффрі Чосер, кінець XIV століття

Головний твір Чосера являє собою збірник, до якого входять 22 віршовані та дві прозаїчні новели, об'єднані однією темою: історії паломників, які прямують на поклоніння мощам святого Томаса Беккета. У 1998 році перший екземпляр книги придбав за 7,5 млн доларів бізнес-магнат Джон Пол Гетті Молодший.



Як бачимо, книги – це не тільки джерело знань, а завжди й вигідна інвестиція, особливо, якщо їхня вартість дорівнює мільйонам доларів… Пропонуємо вам цікавві книги від видавництва "Ірбіс Комікси" – книги для розвитку дітей – комікси українською мовою. 

Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!

Комікси про пригоди Джеронімо Стілтона було створено в Італії та продано їх у цій країні більше 30 мільйонів примірників. Тут вони стали найпопулярнішою дитячою серією книг. Цей абсолютний бестселер серед дітей перекладано на 45 мов та по всьому світу продано більше 115 мільйонів примірників цих книжок.
Комікси про Смурфиків – ще одна популярна серія коміксів нашого видавництва для дітей. У цих коміксах діти познайомляться з дотепними маленькими чоловічками Смурфами, дізнаються де і як живуть ці блакитні гномики, які пригоди та перипетії  супроводжують їхні смурфські будні. Знаходьте на сайті  Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishingбільше інформації про дитячі комікси, адже комікси читати дітям – це круто!


За матеріалами сайту НВ
КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024