(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Освоєння космосу та висадження людини на Місяць увічнено у коміксі Джеронімо Стілтона!



Тисячоліттями, вдивляючись у зоряне небо, людина мріяла потрапити у космос. Чимало століть такі мрії залишалися нездійсненними, поки науково-технічний прогрес не допоміг людині подолати силу тяжіння Землі та вийти у позаземний простір. Мрія людства втілилась у реальність, коли було започатковано і виконано низку космічних програм: Восток, Союз (СРСР), МеркурійДжеміні та Аполлон (США). В результаті цих програм було здійснено пів-орбітальні та орбітальні космічні польоти. Першим роком пілотованих польотів став 1961 рік.

 

Чому 12 квітня Всесвітній день авіації і космонавтики?

 12 квітня 1961 року успішно відбувся перший політ людини у космос. Цією людиною став Юрій Олексійович Гагарін. Політ, що тривав 1 год. 48 хв., було виконано на кораблі «Восток», а космонавт облетів нашу планету і виконав перший орбітальний політ.

Наступні два польоти були пів-орбітальними і відбулися за участі американських астронавтів. 5 травня 1961 року політ виконав Алан Шепард на ракеті-носії «Редстоун» (Redstone). Він досяг висоти 186 км над землею і вперше продемонстрував управління орієнтацією космічного корабля в умовах невагомості. 21 липня 1961 року пілот Вірджил Грісс здійснив другий і останній пів-орбітальний політ за програмою «Меркурій-Редстоун». Він уславився тим, що після успішного приводнення, капсула наповнилася водою і затонула, а пілота врятували.

6 серпня 1961 року Герман Степанович Титов на кораблі «Восток-2» виконав перший добовий політ. Це також був рекорд тривалості польоту — 25 год 18 хв.

20 лютого 1962 року пілот Джон Гленн виконав перший орбітальний політ в історії США. Висота траєкторії його польоту була нижчою, ніж у Гагаріна  — 186 км, але значно довшою за тривалістю — 4 год 55 хв.

12 серпня 1962 року було здійснено перший у світі груповий космічний політ на кораблях «Восток-3» і «Восток-4». Тоді було виконано максимальне зближення космічних кораблів, що становило близько 6,5 км, та встановлено новий рекорд тривалості польоту — 94 год. 25 хв.




16 червня 1963 року відбувся перший у світі політ жінки-космонавта. Нею стала Валентина Терешкова, яка піднялася у космос на кораблі «Восток-6».

12 жовтня 1964 року здійснив свій перший політ багатомісний космічний корабель «Восход».

18 березня 1965 року — відбувся перший в історії людства вихід людини у відкритий космос. Його виконав космонавт Олексій Леонов з корабля «Восход-2».

16 січня 1969 року  було виконано перше стикування двох пілотованих космічних кораблів «Союз-4» і «Союз-5».

21 липня 1969 року — здійснено першу висадку людини на Місяць. Ним став астронавт Ніл Армстронг в рамках місячної експедиції корабля «Аполлон-11».



Прослідкувати знаменну для людства подію, а також відчути всі несподіванки і хвилювання, які її супроводжували, варто, причитавши новий комікс Джеронімо Стілтона «Перша миша на Місяці». З цієї книги читачі дізнаються, з якими несподіванками та пригодами був пов'язаний цей політ до супутника Землі. Тим більше, що аж ніяк не обійшлося без котів-піратів.



Отже, пропонуємо вирушити у захопливу космічну подорож разом з Джеронімо Стілтоном та його командою. Крім того, що ви дізнаєтесь про масу інших цікавих історичних фактів!

Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!


КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024