(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Як відвернути дитину за містом від гаджетів



Діти на дачі нерідко починають нудьгувати. Як зробити, щоб цього не сталося?

Що стане в нагоді

Малюкам для щастя багато не треба - були б пісочниця, гойдалки і надувний басейн. А ось дорослим дітям потрібно більше пристосувань для ігор. Тому не забудьте взяти з собою на дачу спортивний інвентар: велосипеди, самокати, м'ячі, бадмінтон, тарілки фрісбі, дартс, доміно, шашки, шахи, лото, кеглі. Дівчаткам - скакалки і обручі, хлопчакам - водяні пістолети і лук зі стрілами. Звичайно, не завадять і олівці, фарби, папір та пластилін. 

Тихі заняття

Ходити всією сім'єю в ліс по гриби і ягоди або на річку, рибалити на човні, майструвати з дитиною курені і запускати повітряного змія - все це, звичайно, добре, але не в форматі 24/7. Тому потрібно постаратися зробити так, щоб дитині було не нудно і без батьків.

Якщо ви захоплені городництвом або садівництвом, непогано долучити до цієї справи і дітей. Наприклад, можна виділити дитині власну грядку або клумбу. Нехай ваше чадо саме вирішить, що саме там вирощуватиме. Поясніть, як готувати грунт, доглядати за рослинами, берегти їх від шкідників.

Не забувайте і про саморозвиток дитини під час канікул: читання цікавої книги, особливо – комікса, не лише розважить, а й дасть дитині потрібні знання. Візьміть з собою комікси!
Ось наприклад, Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!

Комікси читати дітям та з дітьми – це захопливе та корисне заняття!

Гучні ігри

Не всяка дитина легко сходиться з однолітками, тому дорослим треба їй допомогти влитися в дитячий колектив. Згадайте вуличні ігри свого дитинства і запропонуйте сусідським дітлахам пограти разом з вашою дитиною в козаки-розбійники, хованки, квача. Або розбийте хлопців на команди і проведіть веселі старти. Нехай діти стрибають в мішках, тягають м'ячі, утримуючи їх колінами, носять книги на голові або переносять воду в стаканчиках або ложках - це і весело, і непогано розвиває координацію.

Старші діти можуть пограти в твістер. До речі, необов'язково стелити спеціальне покриття - кольорові кола можна намалювати балончиками з фарбою прямо на траві.

Також можна спорудити «павутину», хаотично натягнувши кілька рядів мотузок між деревами і причепити до них дзвіночки. Завдання - пройти цю смугу перешкод так, щоб не зачепити мотузки і не почути відповідно дзвону.

Якщо в вас дрімає талант сценариста, розробіть квест, наприклад, з пошуку скарбу. Це не так уже й важко - досить намалювати карту місцевості і хрестом відзначити, де закопані «скарби». Можна ускладнити завдання і, наприклад, на кожному з етапів маршруту заховати загадки з підказками. Такі ігри розвивають і спритність, і кмітливість.

Трохи творчості

Тих, хто втомився від галасливих спортивних ігор, навчіть робити в землі секретик з прозорого скельця і всякої всячини, майструвати гербарії з квітів і вироби з підручних природних матеріалів. Тим, хто ще зовсім малий, покажіть, як пекти «пироги» з землі і робити «салати» з кульбаб.

А ще можна з друзями дитини організувати справжній показ мод. А дочекавшись вечора можна влаштувати й театр тіней. До речі, ляльковий театр - теж відмінна ідея. Спеціальну ширму відмінно замінить звичайний дачний паркан.

У спеку

Навіть простий таз з водою з плаваючими там гумовими іграшками може надовго зайняти дитину на дачі в спекотний день. Також можна озброїти сина водними пістолетами або зробити з повітряних кульок водяні бомбочки.

А ще можна влаштувати пінну дискотеку. Для цього знадобиться дитяча піна для ванни без сліз. Нехай діти вимастять з ніг до голови в піні і відриваються під веселу музику. Вереск, писк і гарний настрій гарантовано!

Ще одна ідея: перетворіть частину стіни в шкільну дошку, покривши шматок фанери грифельною фарбою (вона продається в будівельному магазині). Дитина буде з радістю малювати на ній.

Організуйте автодром: зніміть грунт з травою і покрийте порізаними гумовими килимками доріжки для іграшкових машин. Зверху нанесіть розмітку!

Організуйте водний бізіборд (від англ. «busy» - «зайнятий» і «board» - «дошка») з пластикових пляшок і воронок - переливання води захопить навіть старших дітей.

І приготування їжі перетворюємо в цікавий квест для дітей. Розбийте у дворі намет і ночуйте там з дитиною хоча б раз за літо - незабутні враження гарантовано!

Знайдіть проектор і влаштуйте перегляд фільмів або діафільмів під відкритим небом.


За матеріалами сайту: https://zhinocha-dumka.com.ua/908-yak-vdvernuti-ditinu-za-mstom-vd-gadzhetv.html
КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024