(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Як попередити дитячі пустощі



Коли ми говоримо «дитячі пустощі», насправді на увазі маємо не дуже правильну поведінку дитини. Але чому дитина поводиться «не дуже правильно»? Це досить просто пояснити.

Пустощі через незнання

Одна з найбільш небезпечних причин виникнення дитячих пустощів: діти просто не знають, що спричинить за собою та чи інша дія, яку небезпеку вони на себе накликають. Тому потрібно ретельно пояснювати дитині, що можна робити, а чого не можна, і, в першу чергу, - чому не можна. 

Як правило, найчастіше діти починають пустувати, не слухати батьків, коли на них сильно тиснуть. Тому перш ніж забороняти дитині робити що-небудь, поясніть, з якої причини цього робити не потрібно. 

Суворі накази «не можна», «не чіпай», «відійди» просто затискають особистість в дитині і зароджують бажання до непослуху, якщо у малюка сильний характер. Краще сказати: «Якщо ти доторкнешся до праски, на твоєму пальчику з'явиться рана, і буде дуже боляче».

Також дітям можна показати на відео не тільки наслідки «непослухів», а й багато інших небезпечних ситуацій.

Наведемо приклад незнання і дитячих пустощів. Мама завжди тримає доньку за руку, переходячи через дорогу. І ось одного дня дівчинка чотирьох років пустує біля мами на тротуарі і чекає, коли вони будуть переходити дорогу. Мама постійно тримає її за руку. Але раптом дівчинка несподівано кричить: «А давай у доганялки!» і рветься перебігати через дорогу. Добре, що мама тримає її за руку, інакше дівчинка б так і побігла на дорогу. Чи це не дитяча витівка? Але наскільки небезпечна вона для життя! Звичайно ж, дитині давно слід пояснити, що машини можуть збити людину на смерть, оскільки пояснення: «не можна бігати на дорогу, там машина може вдарити» звучить не дуже страхітливо. Але всі батьки бояться пояснювати дітям, що таке смерть. Хоча вже в 4 роки діти дивляться мультфільми, де вона часом явно присутня. Взяти ту ж «Білосніжну», наприклад. Візьміть іграшкову машину і ляльку та покажіть дитині що буде, якщо лялька потрапить під колеса. Не шкодуйте ляльку, нехай вона отримає такі травми, які не ремонтуються. Життя вашої дитини коштує набагато більше, ніж одна поламана лялька.

Пустощі через брак уваги

Нестача уваги - найпоширеніша причина дитячих пустощів. Ви прийшли з роботи, втомилися, хочете зайнятися своїми справами, а дитина вимагає уваги. Звичайно ж, ви приділите їй увагу, але потім все одно будете займатися чимось іншим. Ось тут і почнуться дитячі пустощі, якщо уваги, приділеної вами дитині, було недостатньо. Якщо діти дошкільного віку дійсно влаштовують дитячі пустощі з цього приводу (схопити мамину косметичку, відкрити помаду, розлити парфуми і тощо), то підлітки можуть наламати ще тих дров (втекти з дому, перестати вчитися, зробити тату і так далі). Тому, як би ви не втомлювалися завжди знаходьте час для своїх дітей. Від цього залежить не тільки їхнє психологічне здоров'я, але й здоров'я фізичне.

Варто поблажливо ставитися до дитячих витівок, але в той же час, не можна давати слабинку. Якщо дитина побачить, що її поведінка викликає роздратування або обурення, напевно буде повторювати ту ж витівку, щоб подратувати вас. Діти часом роблять щось тільки заради реакції батьків.

А найефективніший спосіб відволікти дитину і зарадити пустощам – зацікавити її справді захоплюючим читанням. Запропонуйте своєму бешкетнику класні комікси українською мовою від Ірбіс-Комікси. Серія про Смурфиків особливо сподобається маленьким шибеникам, адже блакитношкірі гномики ще ті жартівники і збитошники… Комікси про Смурфів дуже яскраві і мають цікавий веселий сюжет.

До розділу «Книги для розвитку дітей» можна віднести ще одну серію коміксів видавництва – про пригоди Джеронімо Стілтона. Цей світовий бестселер перекладено на 45 мов світу. І не дарма цей комікс так подобається дітям: ця книжка справжнє джерело знань – розповість і про історичні події, і про відомих особистостей, про цікаві факти, дасть пояснення багатьом термінам… і справді захопить своїм пригодницько-детективним сюжетом. Багато батьків згоджуються з думкою, що комікси читати дітям означає сприяти їхньому всебічному розвитку.

За матеріалами сайту https://dityinfo.com/
КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024