(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Як читати дитині від народження і до року? Цікаві поради

Оксана Матійків, журналістка


       Живе спілкування з книгою, яку малюк "читає" з мамою, — вагомий крок до розвитку його образного мислення та інтелекту. Гарна книга задовольняє потребу дитини в новій інформації і дарує їй враження, які залишаться на все життя. За допомогою друкованого слова батьки можуть знайти найкоротший шлях до розуміння малюком, що таке доброта, щедрість, шляхетність, справжня дружба. Сьогодні пропонуємо кілька порад, як читати дитині від 0 до 5-6 місяців та від 6 місяців до року.

Від 0 до 5-6 місяців

      Знайомство з книгою можливе вже в найніжнішому віці (від 0 до 5-6 місяців), і починати його краще з дитячих віршів та пісеньок: немовлята дуже добре відчувають віршований та музичний ритм. Ще не розуміючи змісту слів, вони вже здатні адекватно реагувати на їх ритм та інтонацію маминого голосу: якщо мамині слова звучать грайливо і весело, крихітка усміхається; якщо мама каже серйозним голосом, малюк теж стає серйозним. Так у дитини формуються життєво важливі емоції.

Від 6 місяців до року

     З 5-6 місяців дитина починає активно користуватися руками – їй подобається торкатися різних предметів, трясти їх, пробувати на смак. Настає час знайомства малюка з книжками-іграшками, що допомагають розвивати тактильну пам'ять і дрібну моторику, що, в свою чергу, стимулює розвиток мови. Дитина може обмацувати книжку, вивчаючи за допомогою пальчиків матеріал, з якого вона зроблена, пробувати її на смак і розглядати картинки. Так у малюка з'являється перший досвід спілкування з книгою.

      Ілюстрації в таких книжках повинні бути великі, яскраві, краще з різною текстурою і по змозі "говорити". Наприклад, корова при дотику до неї починає мукати, а песик — гавкати. І мама повинна допомогти малюкові навчитися правильно з ними "спілкуватися". Візьміть малюка на руки, разом перегортайте сторінки, розглядайте малюнки, разом натискайте на звукові пристрої і радійте! 

      Діти до року здатні концентрувати увагу на книжці всього лишень декілька секунд, тому варто купити кілька яскравих видань. Вони повинні бути в зоні досяжності малюка — тоді він із задоволенням буде тягнутися від однієї до іншої. Якщо ви помітите, що інтерес дитини до книг вщухає, заберіть їх і запропонуйте нові. Через якийсь час малюк із задоволенням знову розглядатиме "старі" книги.


     МКнижки-іграшки можуть бути з текстом і без нього. Текст, своєю чергою, повинен бути невеликим і ритмічним, наприклад у вигляді невеликих співучих віршиків на чотири строфи.

     Нині на книжковому ринку багато таких книжок. Вибираючи їх, крім усього іншого, слід звертати увагу, чи дотримано пред'явлених до таких видань гігієнічних вимог. Насамперед зауважте, з якого матеріалу  вони зроблені, — він повинен бути безпечним для дитини. 

      А ще дуже корисно показувати малюку комікси. Це чудові книги для розвитку дівчаток і хлопчиків мало не від народження. Яскраві барви, великі гарні ілюстрації, добрі цікаві герої... 

Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!





КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024