(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Хостел для фанатів читання у Японії



Стародавня столиця Японії Кіото надихала письменників протягом багатьох століть, а тепер японці для книголюбів придумали незвичну локацію — Book And Bed Kyoto. Звісно, для творців цієї дивовижі — книжкового хостела — це вже не вперше, адже у листопаді минулого року хостел подібного формату спочатку з’явився у східній столиці — Токіо, і відразу підкорив серця туристів.  

Спати в Токіо

Розроблений Макото Таніджірі та Аі Йошідою із Suppose Design Office, що розташовується у Хірошімі, хостел Book And Bed — стильна альтернатива звичайним хостелам та капсульним готелям. Він нагадує модну книгарню з безліччю книжкових полиць в одному кінці кімнати і з м’якими диванчиками в іншому.


У токійському книжковому хостелі є 30 спальних місць: 12 книжкових полиць і 18 капсульних спальних відсіків. Відсік «Standard Bookshelf Bunks» має розмір 120х200 см, а «Compact Bookshelf Bunks» становить 80х200 см. Ціна за ніч може коливатися від 3,800 до 6000 єн ($ 32—50), залежно від розміру приміщення.


Спальні місця обладнано персональними лампами та розетками. На спільній кухні доступні мікрохвильовка, тостер, електрочайник і кавоварка. Чашка кави коштує 150 єн ( 35 грн). Комендантської години немає, тому ви можете вийти і повернутися будь-коли, що дозволяє досліджуватися містом і в нічний час. Тут ви можете читати до знемоги, а прокинувшись вранці, знову взятися до читання. Адже в хостелі є книги японською і англійською мовами. 



70% гостей, які залишаються в Book And Bed Tokyo приїжджають із різних країн, таких як Тайвань і Гонконг, навіть з Європи і Південної Африки, але частина гостей — самі японці, які живуть у Токіо. Співробітники, які працюють тут, усі певний час жили закордоном, також тут є міжнародний персонал із Китаю чи Бангладеш. Усі співробітники добре обізнані, аби відповісти на будь-які запитання гостей.
Зарезервувати місце у цьому хостелі завжди можна через сайт, та оскільки цей креативний хостел є досить популярним, бажано резервувати за два місяці до приїзду.

Дрімати в Кіото

Хостел в Кіото розташовано на 9-му поверсі багатоповерхівки у відомому районі Гіон (Gion). Спати гостям в такому хостелі пропонують не у звичайних кімнатах і на звичних ліжках, а у відсіках, вбудованих прямо на книжкових полицях, що повністю заставлені різноманітним чтивом.
Кожен відсік обладнано освітленням (лампою), розеткою й вішаками, а багаж можна заховати у спеціальному місці під ліжком. Замість кімнатних дверей від загального простору відпочиваючих відділяють щільні фіранки. У хостелі є полички як для одного, так і двох гостей.
Загальною вітальнею, душовими та ванними кімнатами гості можуть користуватися будь-коли. Як і безкоштовним Wi-Fi. Рушники, мило, шампуні, кондиціонери, зубні щітки і зубна паста не надаються, але їх можна взяти одним пакунком за додаткову оплату — 540 єн (125 грн).


Як і в токійському книжковому хостелі, гості будуть забезпечені стильним одягом марки NOWHAW, щоб носити його під час перебування там. Але доступна така розкіш лише у 8-й, 18-й і 28-й дні кожного місяця.
Загалом у хостелі є вісімнадцять «Standard Bookshelf Bunks», розміром 220х110 см, що коштують 5300 єн за ніч (1210 грн) і одна «Compact Bookshelf Bunks», розміром 220х90 см, що коштує 4800 єн за ніч (1095 грн). І ще одна компактна книжкова полиця з тими ж розмірами, що називається «River View Compact» завдяки своїй близькій відстані до вікна, ціною 5300 ієн за ніч. Тож щоб залишитися на нічліг у бібліотеці-хостелі, доведеться викласти з гаманця приблизно 40 доларів.


І якщо у Book And Bed Tokyo можна було би і поспати, бо тут нараховувалось всього 1700 книг (кількість яких мала збільшитись до 3000), то в кіотському книжковому хостелі — більше 5000 видань. Половину цих книжок відібрала популярна місцева книгарня. Вибагливий читач точно зможе знайти собі щось до душі, проте, лише англійською чи японською мовами.
Час заїзду-поселення до хостелу — з 4 дня до 10 вечора, а виселитись вам потрібно буде до 11 години наступного дня. Якщо ж відвідувачі не мають змоги лишитися в хостелі на ніч чи на кілька днів, але їм цікаво, як виглядає цей книжковий рай, вони мають можливість зупинятися у загальних залах для тихого читання у денний час, сплачуючи всього 540 єн за годину, або 1600 єн за необмежений період у денний робочий час.



Ми впевнені, що у цих оригінальних хостелах охоче читають і комікси, адже в Японії комікс (манга) є популярним видом літератури серед дорослих. Японці особливо активно пропагують читання коміксів і заохочують обов’язково комікси читати дітям. Вони переконані, що комікси – це книги для розвитку дітей. Комікси дозволяють розширювати кругозір дитини, легко засвоювати будь-яку подану у коміксі інформацію (адже комікси бувають також і навчальні), розвивають, уяву і творчу фантазію. Зі своєї сторони, ми докладаємо зусиль, щоб український читач читав комікси рідною мовою. 

Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!


Сподіваємося, що і у нас в країні з’являться книжкові хостели, де відвідувачі читатимуть захопливі чудові книги… серед яких обов’язково будуть і комікси українською мовою.

За матеріалами https://archive.chytomo.com/place/spati-z-knizhkami-xostel-dlya-fanativ-chitannya-u-yaponiii

КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024