(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Дитяча акліматизація у різному віці



Симптоми акліматизації і ступінь вираженості процесу звикання багато в чому залежать від віку дітей. Малюкові в силу вразливості імунної системи складніше адаптуватися до нових умов, ніж семирічній дитині. Це залежить від багатьох факторів. Розглянемо їх докладніше. 

Акліматизація у немовлят 

Будь-які зміни звичайних умов для малюків до року - це велике навантаження на організм. У деяких немовлят акліматизація проходить без гострих симптомів, але процес затягується на три тижні і більше. Ступінь вираженості перебудови організму пов'язаний з імунітетом. У дітей на грудному вигодовуванні цей процес також залежить від самопочуття мами. Дуже важливо, щоб зміну клімату та режиму мати переживала спокійно. Основна небезпека періоду акліматизації у немовлят криється в посиленому обміні речовин. Будь-які зміни стану вимагають підвищеної уваги і без належної допомоги можуть призвести до тяжких наслідків. Якщо у малюка спостерігаються діарея, блювота, висока температура, необхідно викликати лікаря. 

Важливо! Через підвищену уразливість педіатри радять не відвозити немовлят і дітей молодше трьох років далеко від звичного клімату.
 
Акліматизація у дошкільнят

Діти від трьох до семи років значно легше переносять зміну клімату. Однак для дитини в цьому віці є дуже важливим збереження звичного режиму. Різке зрушення сну і прийому їжі є неприпустимими. Якщо має бути зміна часового поясу, варто заздалегідь і поступово переходити на новий режим. Для дітей молодшого віку зміна часу не повинна перевищувати двох годин. 

Акліматизація у школярів

Адаптація у дітей старше семи років займає зазвичай три-чотири дні і не супроводжується серйозними порушеннями стану здоров'я. Можуть відзначатися незначні перепади настрою, підвищена сонливість або втрата апетиту. Однак педіатри не радять розслаблятися, тому що в цей період існує ймовірність загострення хронічних захворювань. Перед поїздкою важливо проконсультуватися у лікаря. Можливо, буде потрібна попередня підготовка або прийом підтримуючих препаратів. 

Поради педіатрів 

Як вже було вище сказано, період пристосування багато в чому залежить від стану імунної системи. Якщо у немовлят важко передбачити реакцію організму на зміну клімату, то дітей старшого віку можна і потрібно правильно підготувати. 

Допоможе полегшити і прискорити акліматизацію дотримання простих, чітких правил: 

1. Починати подорожі рекомендується з невеликих відстаней без різких перепадів температур.

2. Для перших подорожей підійдуть місця, де клімат не особливо відрізняється від звичного і немає різких стрибків зима / літо.

3. Дотримуйтесь звичного режиму дня, поступово переводьте дитину на новий графік за два-три тижні до передбачуваної поїздки.
 
4. Якщо дитина схильна до інфекційних захворювань, обирайте малолюдні курорти і нежаркі країни. 

5. Подорожуйте з абсолютно здоровими дітьми: навіть незначні ознаки нездужання є приводом скасувати поїздку.

6. Годуйте дитину знайомими продуктами, особливо в перші три-п'ять дні перебування на курорті.

7. Запасіться бутильованою водою звичного складу: візьміть з дому або купіть знайомої марки.

8. Плануйте переліт в зручний час: краще в другій половині дня або ввечері, щоб після прибуття була можливість повноцінно відпочити.

9. За місяць до поїздки пройдіть курс вітамінів, проконсультуйтеся у педіатра щодо підтримки імунітету малюка.

10. На початку відпочинку виключіть будь-які навантаження, стресові ситуації і сильні переживання. Відкладіть відвідування дитячих клубів, екскурсій, парків розваг на другу половину відпустки.

11. Не змушуйте дитину насильно їсти і спати.

12. В перші дні перебування на морі обмежте час купання та прийняття сонячних ванн. 

13. Період активної спеки завжди проводьте в номері або в тіні на природі. Лікарі зазначають, що особливо шкідливо проводити час під пекучим сонцем з 12 години до 16 години дня. Цей час з дитиною краще присвятити для більш спокійних розваг чи для саморозвитку. Почитайте, порозглядайте з дитиною, до прикладу, комікси. 

Видавництво «Ірбіс Комікси» (Издательство «Ирбис Комиксы», Irbis Comics Publishing) пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!


Ці книги для розвитку дітей насичені яскравими кольоровими ілюстраціями, які так люблять діти, та мають цікавий захоплюючий веселий сюжет. Ми рекомендуємо комікси українською мовою про Смурфів та про пригоди Джеронімо Стілтона. Ці книги-комікси вважаються світовими бестселерами. У всьому світі батьки люблять комікси читати дітям.

Гарного вам відпочинку!


КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024