(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Домашні бібліотеки знаменитих людей

21.07.2017


Наявність у будинку певної кількості книг є таким же невід'ємним придбанням, як набір посуду або побутової техніки. Деякі знамениті люди минулого, як і наші сучасники, захоплювалися читанням та колекціонуванням книг. У їхніх будинках можна побачити оригінальні домашні бібліотеки, де знаходяться книги та комікси на різну тематику. Поцікавимося, як виглядають бібліотеки у відомих діячів: акторів, музикантів, письменників, модельєрів…

Марк Твен

Відомий письменник Марк Твен був ненаситним читачем, і бібліотека у його готичному вікторіанському будинку є яскравим підтвердженням цьому. У ній можна знайти панелі, зроблені вручну, різьблений дерев’яний декор та елітні каміни. Полиці цілковито заставлено книгами. У бібліотеці є вихід у зимовий сад. 


Агата Крісті

Письменниця Агата Крісті володіла дивовижною віллою в григоріанському стилі у Девоні в Англії. Там вона та її сім’я проводили літні канікули. Її бібліотека - це затишне місце з великою колекцією книг. Тепер це музей, у якому можна поглянути також на велику фреску, намальовану солдатами під час Другої світової війни.


Карл Лагерфельд

Цей король моди може похвалитися однією з найбільш вражаючих домашніх бібліотек, які коли-небудь існували. У його квартирі в Парижі стіни від підлоги до стелі заставлені книгами. Колекція Карла Лагерфельда включає в себе більше 60 000 томів, що робить її однією з найбільших приватних бібліотек у світі. Більшість книг цієї неймовірної колекції розповідають про моду. До книг німецький модельєр і фотограф  ставиться, як до Бога. «Книги – це наркотик у твердій палітурці. Без небезпеки передозування. Я – щаслива жертва книг», – вважає він.
  

Вуді Ален

Домашня бібліотека відомого актора та режисера Вуді Алена розмістилась у затишному манхеттенському будинку. Вона ніби закликає загорнутися у ковдру в кріслі і ввечері біля каміну почитати декілька сторінок улюбленого роману. Якщо додати ще й вигляд з вікон, де Ален знімав фільм "Annie Hall", який виграв три Оскари, то ми отримаємо ідеальне місце для бібліофіла.



Опра Вінфрі

Ймовірно, це лише одна з багатьох домашніх бібліотек відомої телеведучої та найбагатшої жінки у світі Опри Вінфрі. Колекція, яка розташована у її будинку в Каліфорнії, складається з книг на різноманітну тематику: від книг про давню грецьку історію, сучасну моду - до справжніх збірок арт-колекцій. У створенні   бібліотеки  їй допомагає спеціально найнятий консультант, який, у свою чергу, сам відшукує видавництва і купує потрібні примірники книг.


Стінг

Бібліотека знаходиться у будинку популярного музиканта Стінга в Англії. Неймовірно красиво у класичному стилі оформлено простір бібліотеки: зокрема, шафи з темного дерева, декоративні форми стелі, вигнуті сходи, класичні бюсти говорять про витончений англійський смак власника.


Даян Кітон

Володарка Оскара та акторка трилогії "Хрещений батько" Даян Кітон створила у своєму будинку в Беверлі-Хіллз унікальний надихаючий книжковий простір. У 2007 році вона реконструювала будинок у іспанському колоніальному стилі. Бібліотекою стала одна з кімнат. У ній від підлоги до стелі спроектовано безліч книжкових полиць.
 


Род Стюарт

Якщо ви полюбляєте класично оформлені бібліотеки із книгами у шкіряних палітурках та вікторіанським живописом, то бібліотека Рода Стюарта не для вас. У його будинку в Беверлі-Хіллз розташовано велику колекцію книг: тематика від військової історії до улюбленої поезії Джона Кітса та Альфреда Теннісона.


 

Кіт Річардс

Англійський гітарист з гурту The Rolling Stones заперечує теорію, що "шалені" рок-зірки не можуть бути фанатами "спокійного" читання. Адже він полюбляє іноді проводити час у своїй затишній домашній бібліотеці. Нещодавно у своїй біографії він зізнався, що мав таємне бажання стати бібліотекарем, отримати навики управління тисячами книг у своїй колекції.



Джей Уолкер  


Джей Уолкер – відомий Інтернет-підприємець, "Томас Едісон нового часу", як назвав його журнал «Forbes». Він  володіє не просто бібліотекою, а величезним архівом книг, площею 3600 кв. м. "Бібліотека історії людської уяви", так скромно називає її власник, включає у себе понад 50 тис. томів, у тому числі музейні артефакти. Ідея лабіринтів та багаторівнева система бібліотеки була запозичена в творчості Мауріца Корнеліса Ешера, який досліджував симетрію та нескінченність через парадоксальні форми. Нажаль, бібліотека не є публічною.


Йоганнес Брамс  

Робоча кімната німецького композитора Йоганнеса Брамса  є прикладом мінімалізму та простоти. Це можна побачити як у формі книжкової полиці, так і у тій малій кількості предметів, що є у цій кімнаті. Суцільна дерев’яна полиця, що закриває одні з дверей, рясніє великою кількістю нотних зошитів та книг з музики.


Майкл Джексон

Чудова бібліотека відомого короля поп-музики Майкла Джексона, що налічує 10 тис. книг, говорить про те, що читання було одним з головних його захоплень. Улюбленими його книгами були «Пітер Пен» Дж. Баррі, «Чайка Джонатан Лівінгстон» Р. Баха та «Старий і море»  Е. Хемінгуея.
 

Періс Хілтон

Бібліотека популярної акторки та співачки Періс Хілтон розмістилась біля сходів.  Вишукані дерев’яні книжкові шафи перебувають у гармонії з вінтажним ліхтарем, що бере свій початок у великому світлому куполі.

 

Джейн Фонда

Її бібліотека – це картини Джексона Поллака на стінах та книжкові полиці, які простягаються до стелі. До полиць в додатку є високі сходи для того, щоб дістати навіть найбільш «високогірні» книги в колекції акторки. Чистий, світлий та сучасний дизайн не може не надихати книголюбів на читання.


 

Ральф Ролен

Це бібліотека в квартирі Ральфа Лорена - ще одного дизайнера, який полюбляє автомобілі та моду. Бібліотека знаходиться в центрі Манхетену, і її вікна виходять на Central Park. Бібліотека створена в сучасному стилі, білий колір є основним. Книжкові полиці вбудовані в стіни, а тому не привертають до себе уваги. А ось книги розміщено на полицях вертикально і доволі педантично.
 

Ось такі вони, бібліотеки знаменитих людей. А ви також є власником оригінальної бібліотеки? У вашій домашній бібліотеці уже є наші комікси українською мовою про Смурфиків та Джеронімо Стілтона? якщо ні, то можливо ви не знали, що Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!

За матеріалами Миколаївської обласної наукової універсальної бібліотеки




КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024