(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

Читання книг як гімнастика для вашого розуму!

Наталія Кондзелка, 

експерт та досліджувач коміксів

 

Тренуєте тіло - тренуйте і розум!

      Чому ми займаємося спортом, відвідуємо дієтологів, стежимо за власним раціоном та фізичним станом, не жалкуючи при цьому коштів, зусиль та часу?! Тому, що все це у комплексі дозволяє нам не лише підтримувати чудову фізичну форму, а й забезпечує відмінне самопочуття, додає впевненості в собі та сприяє гарному настрою. «У здоровому тілі – здоровий дух» – так говорили стародавні мудреці, так повторюємо за ними і ми. 

      Але чи здогадувалися вони про те, що читання книг є корисним для нашого організму не менше, аніж заняття спортом, раціональне харчування та здоровий спосіб життя?! Такого важливого висновку дійшли вчені з Оксфордського університету, провівши одне цікаве дослідження. Виявляється, читання книг не лише сприяє інтелектуальному розвитку людини, а й позитивно впливає на фізичне та психічне здоров'я.

       Суть дослідження полягала в тому, що під час комп’ютерної томографії людині давали читати книгу, а вчені спостерігали за тим, що при цьому відбувалося у різних відділеннях кори головного мозку. Так от, виявилося, що найбільш активованими під час читання були ті відділення кори головного мозку, що й під час виконання фізичних вправ. Виходить, читання і спорт – однаково ефективні для тренування інтелекту! І зміцнити пам′ять, підвищити здатність до зосередження, розвивати розумові здібності можна і в спортивному залі, і з книгою в руках. Неймовірно хороший вплив на розвиток дитячого мозку має читання хороших книжок. Тому не забувайте придбати своїй дитині хорошу книгу для розвитку з цікавими та захоплюючими малюнками.

       А от ще цікаві факти про зв′язок читання і здоров′я. Так, навіть шість хвилин читання сприяють зниженню рівня стресу в організмі на 2/3 від початкової його інтенсивності. Між іншим, прослуховування спокійної музики чи звичайна прогулянка в цьому плані дають не такий сильний ефект. 

       Отже, дбаючи про власну фізичну форму, ми тим самим сприяємо підтриманню у відмінному стані і свого інтелекту. А читаючи, розвиваємо інтелект і поліпшуємо загальний стан нервової системи. Бож, як відомо, від роботи нашого розумового центру (головного мозку) залежить злагоджена діяльність усього організму. 

       До речі, добре «тренування» мозку з успіхом забезпечать комікси. В усьому світі це надзвичайно популярні видання, що дозволяють за короткий проміжок часу опрацювати та засвоїти великий обсяг інформації. Крім того, текст у поєднанні з малюнком прекрасно тренує пам’ять як у дорослих, так і у дітей. Гадаєте, комікси – це лише книги розважального змісту? Зовсім ні! 

Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!

 Комікси – чудові книги для розвитку дітей та дорослих.

       Отже, читайте на здоров’я! Завдяки цьому ви тренуєте свій мозок!

КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024