(050) 390-12-12 (067) 673-10-81

10 доказів, що книги роблять нас кращими

Оксана Матійків, журналістка


      Ми часто чуємо про те, що читати корисно. Але в чому саме полягає ця користь? Є кілька досліджень, що розкажуть, які конкретні навички поліпшуються, коли ми читаємо. Тепер проводити час з книжкою буде ще приємніше.

1. Читання зменшує стрес.

     Гуляєте або слухаєте музику, щоб позбутися стресу? Науковці з Університету Сассексу вважають, що замість цього варто почитати книгу. Читання було визнано найефективнішим способом зменшити стрес. Усього 6 хвилин читання більш ніж на дві третини знижує рівень стресу.

2. Читання допоможе позбутися безсоння.

     Читання — один із найефективніших способів розслабитися і налаштуватися на сон. Яскраве світло від телевізора або телефону надсилає в мозок сигнал про те, що час прокидатися. А от читання книги з приглушеним освітленням має протилежний ефект — мозок розуміє, що саме час відпочити.

3. Читання робить нас більш чуйними.

      Під час читання ви напевно співпереживаєте героям книги. Дослідження показують, що, переймаючись художнім твором, людина вчиться співчувати, розвиває в собі емпатію, тобто вміння емоційно розуміти іншу людину в реальному житті. Це важливо і для дітей, саме тому їм треба прищеплювати любов до читання. Книги роблять їх більш чуйними та розвивають уяву.

4. Читання поліпшує роботу мозку.

     Науковці з Університету Еморі довели, що після прочитання книги у людини протягом декількох днів трохи підвищується рівень інтелекту. А відбувається це тому, що читання стимулює зв'язки нейронів у мозку на фізіологічному рівні. Це важливо і для розвитку дітей. Книги, у тому числі і комікси, які тепер уже виходять і українською, позитивно впливають на рівень інтелекту дитини. 

5. Читання допомагає досягати мети і впоратися з труднощами.
     Науковці з Університету штату Огайо встановили, що чим більше людина читає, тим більше вона ідентифікує себе з персонажами книги та переносить їх модель поведінки у власне життя. А тому читайте більше позитивних на надихаючих книг!

6. Читання поліпшує пам'ять та розумові здібності.

     Щоразу, коли ви читаєте, ви тренуєте мозок. Він створює нові зв'язки для збереження отриманої інформації. А це безумовно впливає на покращення пам'яті та інших здібностей людини.

7. Читання розширює словниковий запас.

      Коли ви читаєте, то часто стикаєтеся зі словами, які зазвичай не використовуєте в повсякденній мові. Якщо якесь слово незнайоме, не обов'язково шукати його значення в словнику. Іноді його можна зрозуміти з контексту. Читання допомагає не лише розширювати словниковий запас, а й підвищує загальну грамотність. Ось чому прищеплювати любов до книги треба змалку. У наш нас робити це просто: книгарні пропонують чимало яскравих видань для дітей. І особливо тішить, що серед цих книг уже є комікси, видані українською мовою. Читайте і розглядайте їх разом з дітьми, і ви сформуєте у них чудову звичку, яка збільшує словниковий запас та збагачує уяву.

Видавництво «Ірбіс Комікси» пропонує читачам захоплюючі, розвиваючі та історичні комікси для дітей та молоді. Ми видаємо всесвітньовідомі бестселери! Для діток молодшого віку  - комікси про всесвітньовідомих Смурфиків, для дітей шкільного віку – розвиваюча серія історичних коміксів про пригоди Джеронімо Стілтона, для старшокласників та студентів – комікси «Економіка...» та «Володимир – Князь Київський». А ще неймовірно цікавою буде серія коміксів для дітей про догляд за зубами – «Зубси», бо здорова усмішка – це справжня супер сила!




КОШИК 0.00 грн
Назва К-ть Сума
Зверніть увагу!
Акції не сумуються. В даному випадку діє акція - знижка 10% на все
та книга за вибором у подарунок. Оберіть собі подарунок.
Обрати ще один подарунокВідмінити обрання подарунка
Вартість книг: 0.00 грн
Знижка %: 0.00 грн
Вітаємо!
За умовами акції 1+1=3 Ви отримали один комікс два комікса три комікса чотири комікса 5 коміксів в подарунок на суму:
(під безоплатним отриманням коміксу розуміється придбання найдешевшого з трьох обраних за 1 грн.)
-0.00 грн
Знижка: -0.00 грн
Всього до оплати: 0.00 грн
Агов, друзі!
При замовленні від 1000 грн до 1100 грн, ви оплачуєте 1000 грн.
Увага! Акція 3+1
При замовленні ще двох коміксів, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
При замовленні ще одного комікса, ви отримаєте будь-який комікс у подарунок
Увага! Акція 1+1=3
Оберіть будь-який комікс у подарунок
Усі права застережені © Видавництво «Ірбіс Комікси«, 2024